Nya planer

Nu har jag bestämt mig! Jag ska skicka in ansökan om ett stamnamn till SVERAK nu i slutet av November och mitt stamnamn är sedan länge bestämt så nu känns allt super. När detta blir godkänt av SVERAK, ska alla mina framtida planer som uppfödare rulla igång på riktigt, självklart har jag lagt grunderna för dessa planer redan men jag kan som sagt börja genomföra dessa med ett stamnamn.

Det känns stort efter att ha velat bli uppfödare av Maine coon sedan ca 2 år tillbaka, sen har jag letat efter en katt som ska passa mig (och jag ska passa den också såklart) i ca 1,5 år nu och jag fann lilla Kolan =) Och min lilla älskling Angus är lyckligare nu när han fått en kattkompis.

Bekräftelsen har kommit!

Nu har bekräftelsen äntligen kommit efter allt otåligt väntande! Både Angus och Agricola kom med och jag är sååå glad. Så nu gäller det bara att planera, vänta och att förbereda katterna inför Birka =) Har en hel del att fixa inför utställningen, min vän Malin (S*Blåklintsdalens) har gjort mitt burskynke så hon ska bara ge mig mitt tak så har jag i princip allt klart sen. Jag har funderat en del på vad jag ska ha som sovplats åt katterna i utställningsburen, ska kolla lite till på stan och se om jag hittar någon, annars tar jag min fina vita fårskinnsfäll till det.

Angus & Agricolas puss bilder

Jag tog lite bilder på Angus och Agricola när det låg och pussades i smyg =) Katterna rör ju sig stup i kvarten, men nu lyckades jag ta några på dem tillsammans.





Mina söta små dunbollar ♥

Bus & spring dag

Det första jag hörde när jag vaknade idag var att Angus och Kolan hade fått fnatt och bara jagade runt varandra i hela huset. Min och min sambos vän sov över hos oss och jag kan lova att katterna hoppade jämfota fram och tillbaka över honom haha! Men nu ligger de och sover som små grisar, trötta efter dagen?

Birkas domarfördelning

Nu har domarfrdelningen inför Birkas utställning blivit klar! Och så här ser det ut för mina katter:

Angus


Lördag: Luigi Comorio (ITALIEN)
Söndag: Jörgen Billing (DANMARK)

Agricola


Lördag: Aase Nissen (DANMARK)
Söndag: Kristiina Rautio (FINLAND)

Det ska bli jätte kul att se hur domarna är! Jag har hört massor av bra saker om Kristiina Rautio =)

Prov preparering av Kolan

Nu har jag fått hem mina prepararings produkter som är till för Kolan =) Prov badade henne igår kväll men det gick lite halv dåligt, det var första gången och hon gillade det inte speciellt mycket. Men jag antar att jag får träna henne lite smått att först och främst trivas i badkaret så att hon inte känner att det är en hemsk plats. Men resultatet blev mycket bra, en liten fluffis =) Förresten, jag lyckades se en lös mjölktand på henne idag så den har jag sparat nu!

RSS 2.0