Fler bilder ifrån KM

Bilder ifrån när Angus blev bedömd =)Preparerings träning med Agricola

Idag har jag och Agricola tränat lite på prepareringsfronten =) Vi kammade, klippte klorna, noppade stickelhår och tränade lyft på köksbordet. Hon är jätte duktig, men det behövs en hel del mer träning för att hon ska vänja sig men när man är bebis har man så mycket annat för sig och vi busade massor efter träningen! Jag köpte en laserpekare på KM:et igår som både Angus och Kolan är helt galna i. Nu i veckan ska jag köpta in lite preparerings produkter som passar just rasen Maine coon, så det blir en prov badning med dem sen så att hon får träna på det också.


Hälsningar från Amanda, Angus & AgricolaObs! Nästa vecka ska jag köpa en helt ny digitalkamera, så att jag äntligen kan ta riktigt fina bilder på mina älskade lurvbollar =)

Klubbmästerskap 2009 Västerås kattklubb

Gud vilken dag! Angus var på mycket bättre humör än vad han har varit vid de senaste utställningarna och han var så duktig. Huskatterna bedömdes sist och Angus var först av dem, domaren Michael Edström var super nöjd med hans uppvisning vid domar bordet och han tyckte att han var riktigt fin =) Det var tre huskatts hanar och min fina misse kom tvåa. Jätte många kom fram idag och berättade vilken fin huskatt jag hade och han fick 3 röster (som jag vet) som publikens favorit, stolt ägare! ♥Angus fina kokardDomare Michael Edström dömer min bebis


Angus utställningsbur

Vinnare av huskatt, både honan och hanen =)

Min granne, en mysig liten Devon rex.

Klubbar som jag är medlem i


Preparering inför Klubbmästerskapet

Nu har jag badat Angus inför Klubbmästerspet på lördag, han kunde inte riktigt bestämma sig om han gillade att bli badad eller inte. Haha. Han blir så smal och ynklig när jag badar honom, han som är så fluffig annars =)


Stamtavlan är på Pawpeds

Nu är Kolans stamtavla ute på Pawpeds! Det gick otroligt snabbt att fixa den, mailade den i söndags till hon som är huvudansvarig för Maine cooners stamtavlor på pawpeds.

Agricolas galleri


Kolans andra dag hemma hos oss.

Den här lilla tjejen är väldigt nyfiken av sig och ska alltid vara med men det hör ju till för rasen Maine coon =)

Bild lånad av uppfödarenAngus galleri


Första bilden på min älskade lilla Angus när han precis kommit hem till oss och han är bara så söt! ♥

HAHA, han och kamera blixten gick inte så bra ihop. (bebis bild)

Angus skrattar

ca 10 månader gammal.

Älskar att ligga på mattes väskor.

♥ Kärlek rakt igenom ♥

En vinter prommenad

Prov om Angus passar i blått tyg till burskynket

Sommaren 2009

Söt nöt

Hans första utställning i Hallstahammar, han döms av domaren Raymond A. Saetre


KM Västerås kattklubb

Nu börjar det närma sig till mitt första Klubbmästerskap! Jag har naturligtvis bara anmält Angus till KM, då jag tyckte att det var för tidigt att anmäla Kolan till de då hon bara har varit hemma hos mig i ca en vecka då. Det är bättre att hon får vara hemma och bekanta sig med sin nya familj och sin nya miljö innan vi sticker iväg på utställningar. Jag hade tänkt börja förbereda Angus nästa torstag med hans bad och preparering. Han får allra bäst resultat om jag badar honom två dagar innan. Hans nya schampo och balsam (Espree Perfect Plum) är super på honom och domarna älskade verkligen hans fina päls under Top cats utställning i början av oktober.

S*Björnvreten´s Agricola

S*Björnvreten´s Agricola har ej ställts ut än, men hon ställs för första gången den 28-29 November på Birkas utställning i Stockholm.

Mina framtida planer

Utställning i framtiden

Jag har mycket planer på kattfronten i framtiden! Jag har planerat in en del utställningar både på Angus och Agricola, jag ser verkligen fram emot dessa och det ska bli kul att se hur Agricola går på utställningar. Jag ser även fram emot att se hur Angus utvecklas inom sin utställnings karriär, just nu har han lite väl mycket hormoner i kroppen som gör att han är surig emot andra katter (detta går absolut inte ihop med utställningar) men jag både tror och hoppas på att det ska bli bättre nu när han har en kompis.En framtid som uppfödare

Jag har alltid velat varit uppfödare både inom hund och katt. Snart ska min katt uppfödar dröm bli sann! Inom en snar framtid ska jag ansöka om ett stamnamn inom SVERAK och jag har redan bestämt mig vilket jag ska ha. Som ni kanske redan förstått så har jag fastnat för rasen Maine coon och sen ev. en ras till som jag tänker hålla hemlig tills det är mer aktuellt. Men jag tar en sak i taget =) Om Agricola har bra resultat på alla tester inom Maine coon kattens hälsoprogram, är det tänkt att hon ska bli min första avelshona men det är så mycket mer som ska till för att en katt ska passa som avelskatt. Som sagt, jag låter framtiden utvisa detta.


Nu är hon här!

Nu är Kolan äntligen här! Jag och Lena (Kolans uppfödare) hade bestämt att vi skulle träffas på Uppsala station men det var lättare sagt än gjort, det var jätte mycket folk och det tog oss 20 minuter att hitta varandra. När vi äntligen hade gjort det, letade vi upp ett passande ställe för att prata och fixa alla papper. Allt löste sig fint =) Under bilresan hem kurrade hon i princip hela tiden, hon var även väldigt nyfiken på allt som flög förbi utanför bilen. Väl hemma när hon träffade Angus blev det en hel del prat och sura miner, men dock lättade det upp väldigt snabbt och de kommer allt närmare varandra. Vi får se hur deras relation och hennes relation till det nya hemmet utvecklar sig tills imorgon ♥

S*Björnvreten´s AgricolaNamn: S*Björnvreten´s Agricola
Smeknamn: Kolan, Kolis.
Född: 2009-06-05
Kön: Hona
Färg: MCO ns
Status: Fertil
Vikt: 2,8kg vid 17 veckors ålder
Far: S*Fratellos Kickapoo
Mor: S*Ametrin´s Nova
Uppfödare: Lena Persson (S*Björnvreten´s)

STAMTAVLA


Jag hämtade denna underbara fröken den 16 oktober, efter en vecka var hon redan hemma! Vilken liten busfröken, hon är hur framåt som helst och är en riktig tuffing. Hon och Angus har redan blivit bästisar =)Angus YoungNamn: Angus Young
Kön: Hane
Född: 2008-04-19
Ras: Korthårig huskatt
Färg: HCS a
Vikt: 7kg
Mor: Lilo HCS g
Far: Okänd (Troligen en Russian Blue.)

Angus är den mest mysigaste och roligaste katten jag träffat! Han har så mycket idéer och fix för sig hela dagarna, han kommer ständigt på nya sätt att få upp mattes uppmärksam het på. Varje morgon när ringklockan ringer kommer han och lägger sig vid min sida och pussar på mig för att jag ska vakna. Och varje gång det ringer på ytterdörren, ska han alltid vara först för att se vem det är och gästerna hinner knappt ta av sig skorna innan han ska börja krafsa då deras ben för att han vill att de ska hälsa på honom först. Ibland verkar det faktiskt som om han tror att han är en hund, mattes fel kanske *ler*!

Det var av en ren slump som vi skaffade Angus, jag var med min pappa uppe i vårat hus i Härjedalen och då fick jag reda på att pappas vänner hade kattungar. Jag som älskar kattungar var tvungen att se dem och jag blev kär i den lilla blåa hanen! Det var egentligen 3 kattungar i Angus kull, varav 2 överlevde och det var Angus och hans blåa syster Lady (som bor kvar hos familjen). De som födde upp Angus hade också hans morbror som Angus är en exakt kopia av! De är så lika, man kan knappt se skillnad på dem. Det var när jag skaffade Angus som jag fik en förkärlek till den blåa färgen på katter! Jag bara älskar den färgen ♥


S*Björnvreten´s Agricola

Hej! Nu kommer designen och mycket av innehållet av den här bloggen/hemsidan att förändras! Jag ska nämligen bli två "katts" mor imorgon =) Jag ska hämta hem min allra första Maine coon, en svartsmoke hona som kommer ifrån S*Björnvretens och jag är så glad. Angus ska änligen få en kompis. Hon ska självklart få vara med här på bloggen och jag har massor som jag vill göra om.

Hälsningar från Amanda & Angus

Top cats utställning

Jag har haft så otroligt mycket att göra så jag har inte haft tid att skriva om hur det gick på Top cats utställning i Stockholm. Angus var väldigt omtyckt av domarna, vi hade Mira Fonsén (FINLAND) på lördagen OCH Karl Preiss (ÖSTERRIKET) på söndagen. Domaren Karl var helt såld på honom, han sa att Angus var den finaste huskatt som han någonsin sätt *ler* =) Men Angus morrar och fräser fortfarande så han kom 2:a båda dagarna, men med de bedömningar som jag fick så är jag super nöjd.

Utställning Top Cat Club i Stockholm

Hej hopp! Det var ett tag sen jag skrev =) Nu är 2 certs utställningen i Stockholm (Bromma) arrangerat av Top Cat Club här. Imorgon och på söndag gäller det! Jag har faktiskt bestämt mig att inte vara nervös eller att tro att det kommer att gå dåligt för då gör de det. Jag badade Angus igår med hans nya shampo och balsam ifrån Espree, gud vilken päls han fick =) Jag ska packa alla saker till utställningen om en stund sen blir det tidig sängång då min utställnings polare kommer och hämtar mig kl:05.00 imorgon så att vi kommer fram i tid till veterinärsincheckningen. Jag skriver och berättar om hur det gått när jag kommer hem imorgon kväll ♥

RSS 2.0